Külföld

2011.07.13. 08:13

Elvitték az euró lottó 185 milliós rekordnyereményét

Megütötte a főnyereményt egy brit férfi az Eurómilliók (Euro Millions) elnevezésű lottójátékon, ezzel övé lett a 185 millió eurós rekordnyeremény.

MTI

Az összegből 5,5 tonna aranyra vagy éppen három darab Airbus A320 típusú repülőgépre futná, forintra átszámítva 49,8 milliárd. Az európai lottójátékon 2010. október 8-a óta halmozódott a főnyeremény, amelyhez öt számot és két csillagot kellett eltalálni.

Úgy tűnik, a britek szerencsés kézzel teszik meg tippjeiket, legutóbb is a szigetországba került a főnyeremény, amely akkor 129,8 millió euróra rúgott. Az euró lottó 10 legnagyobb nyereménye közül hármat vittek el britek.

Az Euro Millions 2004-ben született, kilenc ország - Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Belgium, Svájc, Portugália, Írország és Ausztria - lottótársasága alkotja.

Ez a legnagyobb lottójáték a világon, hetente kétszer húznak számokat; a kilenc ország összesen kétszáz millió lakost számlál, így a játékosok száma is óriási. A héten 92 millióan próbáltak szerencsét. Az alapnyeremény 20 millió euró, ez az összeg hízik tovább, ha senki sem találja el a számokat. A 185 milliós nyeremény azonban már nem dagadhatott volna tovább, mert ez a felső összeghatár a játékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!