Külföld

2014.10.23. 10:50

EP-vita Irakról - Hölvényi: Európának ma életeket kell mentenie

Európának ma életeket kell mentenie - hangsúlyozta Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön Strasbourgban az EP plenáris vitáján, az iraki keresztényüldözésről szólva.

"Az Iszlám Állam további előretörésével szemünk előtt folytatódik Irakban a XXI. század elejének egyik legnagyobb politikai válsága. A török határ menti incidensek figyelmeztetnek, hogy a dzsihádista terjeszkedés elérte az euroatlanti érdekszféra határát" - értékelte a fejleményeket a magyar néppárti EP-képviselő.

Utalva a magyar forradalom évfordulójára, azt mondta: "Magyarországon 1956 óta tudjuk, milyen elszenvedni egy katonai agressziót. Ma irakiak, köztük legnagyobb számban keresztények menekülnek el, és szenvednek vértanúságot. Nem szabad, hogy Európa politikai megfontolásokból újra passzív maradjon".

Hölvényi kitért arra, hogy az új Európai Bizottságnak és az új külügyi főképviselőnek mihamarabb munkához kell látnia, hiszen Európa felelőssége egyre növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!