EU-török csúcs - Holland miniszterelnök: Törökországnak a nem szíriai menekülteket vissza kell fogadnia

2016. március 07., 12:23 forrás: MTI
komment
Az unió azt várja Törökországtól, hogy fogadjon vissza minden, nem Szíriából származó menekültet és tegyen meg mindent, hogy partjairól ne induljanak útnak szír menekültek a tagországok felé - mondta Mark Rutte holland kormányfő Brüsszelben az Európai Unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt hétfőn.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Nagyon fontos, hogy Törökország készen álljon a nem szíriai menekültek visszafogadására - jelentett ki a holland miniszterelnök.

A török partokat elhagyó szíriai menekültek számát nullára kell csökkenteni. "Meglátjuk, milyen intézkedéseket lehet tenni ennek érdekében" - tette hozzá az EU soros elnöki tisztét betöltő Hollandia miniszterelnöke. 

Mark Rutte szerint szoros együttműködésre van szükség Törökországgal a migránsáradat csökkenése érdekében, mert véleménye szerint a jobb idő közeledtével a beáramlás újra növekedni fog.

Az unió azt várja Törökországtól, hogy már partjainál állítsa meg a menedékkérők elindulását, valamint fogadja vissza a gazdasági bevándorlókat és mindazokat, akik az európai szabályozás értelmében nem jogosultak nemzetközi védelemre.

Mark Rutte aláhúzta, hogy fel kell számolni az Égei-tengeren tevékenykedő embercsempész-hálózatokat is. "Jó esélyt látok az előrelépésre, de megfontoltnak kell lennünk" - fogalmazott a holland miniszterelnök.

2016. március 07., 12:23 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...