Külföld

2016.08.25. 10:17

Fiatalokat sodort el a víz a brit tengerparton, öten meghaltak

Fiatalokat sodort el a víz brit tengerparton Sussexnél, öten meghaltak, egy társukat csütörtökön még keresték a mentőalakulatok.

A szerdai tragédia pontos oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok szerint elképzelhető, hogy a londoni baráti társaság tagjai belekeveredtek egy tengeráramlatba, amelyből nem tudtak kimenekülni.

A szerdai volt az év eddigi legmelegebb napja Nagy-Britanniában, az ország egyes pontjain 33-34 Celsius-fokot mértek. Sokan indultak a tengerpartra kikapcsolódni, a hatóságok viszont felhívták a figyelmet arra, hogy nem mindegyik strandon tevékenykednek életmentők. Mindenkit óvatosságra intettek.

Fotó: By Bojan Lazarevic, ZivojinMisic slike - A feltöltő saját munkája, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4241908

A múlt hétvégén a heves szélviharok és a néhol négy méter magasra felcsapó hullámok okozták több ember halálát a brit partoknál. Skóciában egy anya és fia, az ország déli részében pedig egy apa és kétéves kislánya fulladt a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!