Fico: a szlovák kormány ellenzi, hogy Ukrajnának fegyvert szállítsanak

2015. február 11., 17:32 forrás: MTI
komment
A szlovák kormány ellenzi, hogy Ukrajnának fegyvereket szállítsanak, de nem áll módjában, hogy megakadályozza más NATO-tagállamok esetleges ilyen irányú lépését - mondta Robert Fico kormányfő szerdán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

A szlovák kormányfő erről a pozsonyi törvényhozás európai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt beszélt, ahol a szlovák kormány álláspontját ismertette arról, mit fog képviselni csütörtökön Brüsszelben az EU-s csúcsértekezleten.

Robert Fico a pozsonyi parlamenti bizottság előtt azt mondta: nem tartja kizártnak, hogy a minszki találkozó eredményei alapján néhány NATO-tagország úgy dönt, hogy Petro Porosenko ukrán elnök kérése alapján fegyvereket szállít Ukrajnának.  

Kormányának hivatalos álláspontja kapcsán Fico kifejtette: személy szerint "gondja van" a fegyverszállítással, mert úgy tartja, az ahhoz vezet, hogy "igazi háború" dúljon, s az Ukrajna "jelentős területét" érintse. Hozzátette: amennyiben az ukrán válsággal összefüggésben tovább nőne a feszültség és döntést hoznának (egyes NATO ragállamok) arról, hogy fegyvert szállítanak Ukrajnának, kormánya összehívja Szlovákia biztonsági tanácsát.

2015. február 11., 17:32 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...