Külföld

2016.01.12. 08:18

Fogyatékos nyugdíjasnak kell fizetnie a község lombjának eltakarításáért

A jog néha kegyetlen lehet. Marlies Rosner 63 éves, hivatalosan is 100 százalékos rokkantnyugdíjas. Az idős hölgy a Hannover közelében lévő Hodenhagenben, a városháza mellett él.

Thimm Andreas

Az önkormányzathoz tartozó közterületen számos régi tölgyfa áll, emiatt minden ősszel nagy mennyiségű levél esik a hölgy kertjébe, melyek eltávolítását eddig egy, a község által megbízott és fizetett munkavállaló végezte el. Az új polgármester azonban másként látja ezt a kérdést.

A polgármester a "Bild am Sonntag"-ban azt mondta: "Ha veszek egy házat egy tölgyerdő mellett, akkor tudom, hogy ez mit jelent, mint közösség elkötelezettek vagyunk, hogy mindenkit egyenlően kezeljünk. Nem tudunk segíteni minden idősnek, illetve fogyatékosnak. Ez pénzügyileg megvalósíthatatlan."

A félkarú, egyedül élő hölgynek nincs más lehetősége mint megbízni egy céget a takarítással. Marlies Rosner szerint, mostantól évente 400 eurós költséggel kell számolnia.

A kerületi bíróságnál zajlott jogi vita sem zárult sikerrel számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!