Külföld

2015.01.13. 17:39

Füst a washingtoni metró egy csomópontján

Egy ember meghalt, nyolcvannégy pedig kórházba került füstmérgezés gyanújával Washingtonban, mert a metróhálózat egyik forgalmas csomópontját füst lepte el.

Az eset az öt metróvonalat összekötő L'Enfant Plazánál történt hétfőn a délutáni órákban, csúcsidőben. A füstöt a vágány menti egyik magasfeszültségű kábel zárlata okozta - közölte az országos közlekedésbiztonsági hatóság.

A kocsikban és a peronon tartózkodó utasok százai fejvesztve menekültek. Egy nő a helyszínen meghalt, feltehetően szívroham következtében. Nyolcvannégy embert kórházba vittek, kettejüknek válságos az állapota.

Az eset komoly fennakadásokat okozott az amerikai főváros metróközlekedésében. Hat metróvonal közül kettőn órákon át szünetelt a közlekedés, és még kedden reggel is döcögött a föld alatti közlekedés.

Füst és tűz nem ritka a washingtoni metróhálózatban, amely meglehetősen öregecske: még 1976-ban épült. A szerelvények kocsijai között akadnak olyanok is, amelyek a kezdetektől üzemben vannak, azaz csaknem 40 évesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!