Füst a washingtoni metró egy csomópontján

2015. január 13., 16:55
komment
Egy ember meghalt, nyolcvannégy pedig kórházba került füstmérgezés gyanújával Washingtonban, mert a metróhálózat egyik forgalmas csomópontját füst lepte el.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az eset az öt metróvonalat összekötő L'Enfant Plazánál történt hétfőn a délutáni órákban, csúcsidőben. A füstöt a vágány menti egyik magasfeszültségű kábel zárlata okozta - közölte az országos közlekedésbiztonsági hatóság.

A kocsikban és a peronon tartózkodó utasok százai fejvesztve menekültek. Egy nő a helyszínen meghalt, feltehetően szívroham következtében. Nyolcvannégy embert kórházba vittek, kettejüknek válságos az állapota.

Az eset komoly fennakadásokat okozott az amerikai főváros metróközlekedésében. Hat metróvonal közül kettőn órákon át szünetelt a közlekedés, és még kedden reggel is döcögött a föld alatti közlekedés.

Füst és tűz nem ritka a washingtoni metróhálózatban, amely meglehetősen öregecske: még 1976-ban épült. A szerelvények kocsijai között akadnak olyanok is, amelyek a kezdetektől üzemben vannak, azaz csaknem 40 évesek.

2015. január 13., 16:55

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...