Külföld

2017.02.10. 14:56

Golyóálló üvegfallal védik az Eiffel-tornyot

A franciák bármennyire is nem szeretik, turisztikailag nagyon fontos nekik az Öreg Hölgy.

Két és fél méter magas golyóálló üvegfallal kerítik körbe ősszel az Eiffel-tornyot, hogy megvédjék azt, mivel a terrorfenyegetettség továbbra is magas a francia fővárosban.

Fémkordonokat helyeztek el tavaly a labdarúgó-Európa-bajnokságra a látványosság köré, de ez nem túl esztétikus. "Az észak–déli tengelyen üvegtáblákkal helyettesítjük a fémrácsokat, amelyeken keresztül ismét gyönyörű kilátás nyílik majd a Mars-mezőre és a Jéna hídra” – olvasható Jean-François Martins alpolgármester közleményében.

Az Eiffel-torony látogatóit a biztonsági emberek megmotozzák, a csomagjaikat pedig átvizsgálják. Az üvegfal célja, hogy megakadályozza az Eiffel-torony körüli területre a gépkocsik behajtását és gyanús személyek bejutását.

Az önkormányzati képviselők többsége megértést tanúsít a biztonsági intézkedések megerősítése iránt, ugyanakkor tart attól, hogy a turistalátványosságból valóságos erődítmény lesz.

Forrás: http://www.ridikul.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!