Külföld

2011.04.27. 16:27

Harry okozhat problémát a hercegi esküvőn

Vilmos és Kate esküvőjén minden mozdulat szigorú protokoll szerint történik majd. A gépezetbe azonban kerülhetnek porszemek, például Vilmos öccse, Harry herceg személyében.

Matolcsi Renáta

Nincs olyan hét, hogy az angol bulvársajtó ne lenne tele a fiatalabbik fiú botrányaival. A királyi udvar emberei nem véletlenül rettegnek attól, hogy Harry ezúttal sem bír majd magával, szokása szerint jócskán felönt a garatra és minősíthetetlenül viselkedik. A trónutódlásban harmadik helyen álló herceg állítólag mentális problémákkal küzd, és a mai napig nem tudta feldolgozni édesanyja, Lady Diana elvesztését. Próbálja bátornak és erősnek mutatni magát, tudja, kötelező jelleggel meg kell felelnie a királyi udvar elvárásainak. Bátyjához hasonlóan ő is beállt a brit hadsereg kötelékébe, az esküvőn is egyenruhában lesz majd.


– Az esemény rangja hatalmas, s kicsit félelmetes is. A bátyám kisebb esküvőt szeretett volna, csak a szűk családdal, barátokkal, de hát vagyunk, akik vagyunk, ez a pozíciónkkal jár – mondta néhány napja. Elárulta, már a bátyjához intézett beszédét is megírta, sőt, összebeszélt Vilmos néhány régi osztálytársával, akikkel meglepetésekre készülnek.

A fiatalemberrel persze közölték, viselkednie kell, nem ihat akármennyit. Mivel a protokollszakemberek az alkalomhoz méltatlannak ítélték a sört, így az – a fiú nagy bánatára – nem lesz a fogadáson. Lesz viszont számtalanfajta pezsgő és bor, amelyek közül bizonyosan tud majd olyat választani, amivel leöblíti a feltálalt marhasültet, yorkshire-i pudingot és mini kolbászos szendvicseket. Az ifjabbik herceg nagy valószínűséggel „se vele-se nélküle” barátnőjével, Chelsy Davyvel érkezik majd az esküvőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!