Külföld

2011.04.28. 16:12

Herendi porcelán étkészlet a hercegi esküvőre

Csütörtökön adta át Londonban a brit hercegi párnak a Magyar Köztársaság hivatalos esküvői ajándékát Csák János nagykövet. A rendkívül különleges, személyre szóló ajándék a Herendi Porcelánmanufaktúra mestereinek keze munkáját dicséri.

Matolcsi Renáta

Schmitt Pál köztársasági elnök ifjú párhoz írt üdvözlő levelében kiemelte: a herendi étkészlet az egész magyar nemzet ajándéka, hiszen a Herendi Porcelán a magyar kulturális örökség rendkívül fontos része, mely egyben igazi Hungarikum is.


A Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére készült Royal Garden minta a Herendi Porcelánmanufaktúra legismertebb mintájának, az idei évben 160. születésnapját ünneplő Viktória mintának modernkori változata. A sokak által ismert klasszikus herendi minta motívumaiból merítkező új dekoráció a hideg és meleg pasztell színek egyedi játékával értelmezi újjá a nagy múltú előd lepkéit, bazsarózsáit, így az a tradicionális jegyek megőrzése mellett lesz egyszerre mai és divatos.


A negyvenöt darabból álló egyedi étkészlet további különlegessége, hogy minden egyes darabjának aljára az esküvő dátuma is felkerült, ezzel állítva emléket talán az „Évszázad eseményének”.


A Herendi Porcelán amúgy nagy népszerűségnek örvend a brit királyi család körében. Köztük volt Diana hercegnő is, aki 1989-ben egy Londonban rendezett Herendi kiállítás megnyitóján is részt vett.

Hercegi esküvő dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!