Külföld

2015.04.01. 15:55

Holtan találták Hollywood Hillsben Getty olajmilliárdos unokáját

Holtan találták J. Paul Getty, a Getty olajtársaság néhai alapítójának unokáját a Hollywood Hills-i otthonában - közölte kedden a Los Angeles Times.

A 48 éves Andrew Getty, a Getty-vagyon örököse egy "tompa tárgy okozta sérülésbe" halt bele, ami esés vagy valami más eredménye. Az előzetes orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint  halálát "természetes okok vagy baleset" okozhatták. A nyomozás korai szakaszában a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági osztálya a Los Angeles Times szerint nem gyanakszik bűncselekményre.

A hírességek ügyében általában jól tájékozott TMZ pletykaportál első jelentésében azt írta, hogy a férfira "gyanús körülmények" között kedd délután leltek rá a fürdőszobájában. Volt barátnőjét potenciális tanúként vagy gyanúsítottként előállították. 

A  mentőket a nő hívta ki, bejelentve, hogy Andrew Getty szíve megállt. A párhoz korábban 31 alkalommal szállt ki a rendőrség. A TMZ szerint a rendőrök gyakran bekábítószerezve találták őket.

A Los Angeles Times szerint egy nőt, akit Getty barátjaként írtak le, valóban elvezettek a helyszínről, ő azonban tanúként együttműködik a hatóságokkal és nincs arra utaló jel, hogy köze lehetett volna a halálesethez. A lap azt írta, hogy a szerencsétlenség a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklós zeneszerző egykori villájában történt, amelyet Andrew Getty 1996-ban vásárolt meg. 

J. Paul Getty, Amerika egykor leggazdagabb embere, a képzőművészeti kaliforniai Getty Múzeum alapítója a 60-as években több kisebb olajtársaságot egyesítve hozta létre a Getty Oil Companyt, amelyet fia és Andrew Getty apja, Gordon Getty üzletember-zeneszerző 1986-ban adott el a Texacónak. A Forbes magazin szerint az Egyesült Államok 54. leggazdagabbjának számító Getty család vagyona 5 milliárd dollár.

Getty családi tragédia nem először kerülnek a bulvárlapok címlapjára. J. Paul Getty ötödik fia 1958-ban agydaganatban halt meg, egy másik pedig 1973-ban öngyilkos lett. Ugyanebben az évben Olaszországban elrabolták és több mint öt hónapon át fogságban tartották az akkor 16 éves III. J. Paul Gettyt - Andrew Getty unokatestvérét. A túszejtőknek, akik levágták a fiú egyik fülét, a család végül 2,8 millió dollárt fizetett.

Gordon Gettyről 1999-ben kiderült, hogy Los Angelesben van egy másik családja is. Az esetre akkor derült fény, amikor a nagyközönség számára addig ismeretlen három lánya pert indított, hogy felvehesse Getty nevet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!