Huszonhárom millió eurónyi hamis pénzt találtak egy nápolyi pincében

2014. december 16., 17:23 szerző: Sárközy Júlia/MTI
komment
Róma - Ötven és száz eurós bankókat hamisító pénznyomdát leplezett le az olasz rendőrség a Nápoly közeli Castelnuovo egyik lakóházában, ahol 23 millió eurónak megfelelő hamis pénz volt felhalmozva.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nápolyi szervezett bűnözés bankjaként működött a pincében berendezett pénznyomda, ahol mintegy hét milliárd forintnak megfelelő hamis papírpénzt őriztek. Az olasz rendőrség közlése szerint az 50 és 100 eurós bankjegyek minden részletükben tökéletes hamisítványok voltak, a grafikától a vízjelig. A pincében a bankók mellett márkás pezsgők címkéit is hamisították.

A hamisítást egy 63 éves férfi végezte 37 éves fiával. Mindkettőjüket őrizetbe vették. Gépkocsijukban további 350 ezer eurót találtak szintén 50 és 100 eurós címletekben.

A hatóságok feltételezései szerint a hamis pénzzel a camorra bűnszervezet a kábítószercsempészeket fizette ki. A hamis eurók egy részét Nápolyból Németországba vitték és ott használták fel.

Nápoly a készpénzhamisítás európai fellegvárának számít. A hatósági adatok szerint a nemzetközi piacon forgalomban levő hamis eurók kilencven százalékát Nápolyban és környékén készítik. A nápolyi hamisítók ügyességét bizonyítja, hogy még 300 euróst is nyomtatnak, és a hamis pénzt értékesíteni is tudják, annak ellenére, hogy ilyen címletű bankjegy nem is létezik.

Sárközy Júlia/MTI

2014. december 16., 17:23 szerző: Sárközy Júlia/MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...