Illegális bevándorlás - Németországban súlyos börtönbüntetésre ítéltek idegenellenes gyújtogatókat

2016. március 17., 21:45 forrás: MTI
komment
Súlyos büntetésre, nyolc év, hét év, illetve négy és fél év letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélt csütörtökön a hannoveri tartományi bíróság három embert, akik a testület szerint idegenellenes nézeteik által vezérelve megpróbáltak felgyújtani egy épületet, amelyben menedékkérők laktak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy az egyik vádlott, egy 31 éves férfi Molotov-koktélt hajított 2015. augusztus 28-ra virradó éjjel a Hannover térségében fekvő Salzhemmendorf nevű falu menedékkérőket befogadó szállására. A Molotov-koktélt behajította a kétemeletes ház egy ablakán. A szomszédos szobában egy zimbabwei nő aludt három gyermekével.

A merényletkísérletben nem sérült meg senki. 

Az aljas indokból elkövetett emberölési és gyújtogatási kísérlet miatt nyolc évre ítélt férfi egyik társát, egy 25 éves férfit - aki önkéntes tűzoltóként részt vett az oltásban - a hét év börtönbüntetés mellett kötelezték, hogy kezeltesse alkoholproblémáját. 

A négy és fél éves szabadságvesztés büntetést a két férfit a helyszínre szállító autó vezetőjére, egy 24 éves nőre vetették ki. 

A csoport tettét "nemzetiszocialista idegen- és fajgyűlölet" motiválta - idézték német hírportálok az ügyben eljáró bírót. Az ítélet nem jogerős.

Németországban a menedékkérők szállásai ellen elkövetett erőszakos támadások száma 2015-ben 173-ra emelkedett az előző évi 28-ról. A bűncselekmények e csoportján belül a gyújtogatásos támadások száma 92-re emelkedett az egy évvel korábbi 6-ról.

2016. március 17., 21:45 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...