Illegális bevándorlás - Szlovén külügyminiszter: az átfogó megoldás hiánya feszültséget okozhat az országok között

2016. január 26., 19:57 forrás: MTI
komment
Az aktuális migrációs válság átfogó európai megoldás nélkül feszültséget okozhat a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országok között - figyelmeztetett Karl Erjavec szlovén külügyminiszter kedden.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Erjavec Ljubljanában újságíróknak úgy nyilatkozott: reméli, hogy az Európa Unió (EU) tagországai elfogadják Miro Cerar miniszterelnök nemrég tett javaslatát, miszerint az uniónak nemcsak Görögország, hanem Macedónia számára is segítséget kellene nyújtania a határok ellenőrzéséhez, felállítva egy második védelmi vonalat, amelyet a tagországok rendőri erőkkel és felszereléssel is támogatnának.

Amennyiben erre nem kerül sor és nem születik átfogó európai megoldás a válság kezelésére, a migrációs útvonal egyes részein feszültségek keletkezhetnek, akár a szlovén-osztrák vagy a szlovén-horvát határon is - hangsúlyozta. 

A külügyminiszter úgy véli: a megoldást minél előbb meg kell találni, mert tavaszra újra felerősödhet a migránsáradat, amely ha áttevődik Bosznia-Hercegovina területére, komoly következményekkel járhat az egész régió biztonságára nézve.

"A kezdeményezés, hogy közösen segítsünk Macedóniának, remélhetőleg eredményes lesz" - mondta, egyúttal hozzátette: "ellenkező esetben minden állam önállóan hoz majd döntéseket, ami kihatással lehet Európa jövőjére".

2016. január 26., 19:57 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...