Külföld

2014.12.02. 14:03

Iskolaszünetet rendeltek el kínai diákok tízezreinek a nagy hó miatt

A szűnni nem akaró hóesés miatt több északkelet-kínai településen felfüggesztették az oktatást, több mint százezer diák maradhatott otthon kedden Hejlungcsiang tartományban - jelentette a kínai központi televízió.

Három városban óvodások, általános és középiskolások tízezrei érintettek ebben. A tartomány több autópályáját lezárták, Tungcsi város repülőtere nem fogad és nem indít járatokat.

A nagy mennyiségű hó meglepte az embereket, Fujuan megyében például reggelre helyenként 70 centiméteresre duzzadt a hóréteg, s a helyszíni jelentések szerint ezért sokan csak nehezen tudták otthonuk ajtaját kinyitni.

A hatóságok mindenütt mozgósították a köztisztasági dolgozókat, a fűtésszolgáltatókat pedig felszólították arra, hogy ellenőrizzék a rendszereket, mert nem ritka, hogy mínusz 17 Celsius-fokra zuhant a hőmérséklet. Az országos meteorológiai központ előrejelzése szerint Hejlungcsiang nagyobb részén még szerdán is folytatódni fog a havazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!