Külföld

2016.01.14. 08:18

Hatan haltak meg a jakartai merényletekben

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a csütörtöki terrorista támadásnak az indonéz főváros központjában.

A nagykövetség úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy hat áldozatról - három rendőrről és három civilről - tudnak, a sérültek száma pedig még tisztázatlan. 

A jakartai rendőrkapitányság szóvivője megerősítette, hogy csütörtökön helyi idő szerint 10.45-kor robbantások történtek a Sarinah bevásárlóközpont előtt található rendőrposztnál. Nem öngyilkos merénylet történt, hanem az elkövetők gránátokat dobtak el mozgó motorkerékpárokról. Összesen hat robbanásról számolt be szóvivő. 

A robbantások után a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrség és a különleges alakulatok tűzpárbajba keveredtek a feltételezett elkövetőkkel, akik egy színházban sáncolták el magukat. A rendőrség megkezdte a Thamrin sugárúton található Skyline épület kiürítését. 
Jakartában és környékén mintegy száz magyar állampolgár él, illetve tartózkodik. A nagykövetség folyamatosan próbálja őket elérni, és telefonon értesíteni. Felhívják a figyelmüket az esetre, és kérik őket, vegyék fel a kapcsolatot családtagjaikkal, illetve lehetőség szerint maradjanak otthonukban, szálláshelyükön. 

A konzuli hivatal elérhetőségei: +62 21 520 3459, +62 21 520 3460, [email protected]. Ügyeleti telefonszám: +62 811 825 5426.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!