Kairó a leghatározottabban elítélte a merényleteket

2016. március 22., 12:41 forrás: MTI
komment
"A leghatározottabb módon" elítélte az egyiptomi külügyminisztérium kedden a belga fővárosban történt robbantásos merényleteket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A gyakori terrortámadások célkeresztjében álló észak-afrikai ország külügyminisztériuma a tárca honlapján nyilvánosságra hozott közleményében arra emlékeztetett, hogy a "brutális terror nem tesz különbséget sem vallások, sem etnikumok között, és nem ismer államhatárokat".

Ahmed Abu Zeid külügyi szóvivő a tárca nevében fontosnak nevezte, hogy a nemzetközi közösség összefogva száll szembe "ezzel az utálatos jelenséggel". Abu Zeid a nemzetközi terrorizmus eszmei terjedése és finanszírozása elleni gyors és hatékony fellépésre szólított fel."

Kairó állandó harcban áll az országban fokozottan teret nyerő terrorcsoportokkal, főként a Sínai-félsziget északi részén, ahol az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyiptomi ága tevékenykedik. Tavaly októberben egy orosz utasszállító repülőt robbantottak fel röviddel azután, hogy felszállt a sarm-es-sejki repülőtérről. A 224 halálos áldozatot követelő merénylet elkövetőjeként az IÁ jelentkezett.

A brüsszeli merényletekről részletesen itt

2016. március 22., 12:41 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...