Külföld

2015.05.02. 10:40

Lánya született Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek (frissítve)

Lánya született szombaton Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának.

A gyermek a negyedik a brit trónutódlási sorban, bátyja, a 21 hónapos György herceg után, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni rezidenciája - bejelentette, hogy az újszülött 3700 grammal jött a világra londoni idő szerint délelőtt 8:34 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 9:34 órakor.

A palota a hírt csaknem háromórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették.

Vilmos és Katalin második gyermeke a királynő ötödik dédunokája.

Hazatért Katalin hercegnő és újszülött kislánya

Hazatért szombat este Katalin cambridge-i hercegnő és délelőtt világra jött kislánya.

A hercegnő - Vilmos herceg hitvese - alig fél napot töltött a londoni St. Mary's kórház szülészeti magánklinikáján, ahová reggel hat órakor érkezett. A hercegi házaspár második gyermeke - aki a negyedik a brit trónutódlási sorban - másfél órával később, londoni idő szerint fél kilenc után néhány perccel született, 3700 grammos súllyal.

Katalint és az újszülöttet a nap folyamán rövid időre meglátogatta a házaspár elsőszülött gyermeke, a 21 hónapos György herceg, akit Vilmos vitt közeli rezidenciájukról, a Kensington-palotából a kórházba.

Vilmos ezután hazavitte Györgyöt, majd visszatért Katalinért és az újszülött kislányért, és nem sokkal később hármasban, a herceg által vezetett autóval távoztak a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!