Legalább 22 ember halt meg Elefántcsontparton, tengerparti szállodákra célzott támadások közben

2016. március 14., 16:05 szerző: Thimm Andreas forrás: tagesschau.de / web.de / faz.net
komment
Egy a nyugat-afrikai Elefántcsontparton történt merényletsorozatban, többen köztük egy német is életét veszítette.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A német áldozat Henrike Grohs az abidjani Goethe Intézet vezetője. Már korábban, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter is megerősítette a német állampolgár halálát, de részleteket még nem mondott. Steinmeier a leghatározottabban elítélte a cselekményt. A terrorizmus elleni küzdelemben össze kell tartania a nemzetközi közösségeknek - mondta.

A Grand Bassam fürdőhely központjában történt támadás során 14 vendég halt meg. Az elefántcsontparti hatóságok szerint, tíz hazai és négy európai látogatót öltek meg. Ezen kívül a hat terrorista két katonát is megölt, mielőtt magukkal végeztek.

A merénylet helyét és idejét feltételezhetően nem véletlenül választották. A körülbelül 40 km-re levő Abidjan fővárosban, egy kulturális fesztivál zajlott. Az esemény több látogatója valószínűleg kihasználta a lehetőséget, és vasárnap még elment kirándulni a strandra.

Az Iszlám Maghreb al-Kaida terrorista csoport vállalta magára a felelősséget a támadással kapcsolatban. Az al-Kaida dzsihádisták novemberben Maliban, januárban Burkina Faso-ban is hasonló támadásokat követtek el.

Thimm Andreas

2016. március 14., 16:05 szerző: Thimm Andreas forrás: tagesschau.de / web.de / faz.net

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...