Külföld

2015.01.27. 07:22

Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó

Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó, akinek még vasárnap veszett nyoma a Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben; a férfit egy lavina temette maga alá.

A férfi késő délutánig nem érkezett vissza a túrából, ezért szállásadója értesítette a rendőrséget. Hegyi mentők és keresőkutyák már vasárnap elkezdték átvizsgálni a környéket, a keresést hétfőn is folytatták. Csaknem húsz órán át, mintegy 150 fővel kutattak a férfi után, az akcióban Spittal an der Drau település hegyi rendőrsége, a Szamaritánus Szervezet munkatársai és a Bad Kleinkirchheim-i tűzoltók is részt vettek. A mentés során a belügyminisztérium helikopterei hőkamerával vizsgálták át a környéket.

A férfi vasárnap délután 14 órakor még telefonon beszélt édesanyjával. A rendőrség becslése szerint ezért a baleset 15 és 16 óra között történhetett, tehát az áldozat feltehetőleg 24 órát a hó alatt volt.

A karintiai rendőrségi közlése szerint a 32 éves férfi holttestét hétfőn találták meg, lavina temette maga alá. Az áldozat megfulladt a nagy hótömeg alatt.

A sajtó értesülései szerint a férfi karácsony óta dolgozott Bad Kleinkirchheimben, még nem ismerte eléggé a környéket. A munkaadója szerint nagyon megbízható és tapasztalt sportoló volt.

A magyar férfi az idei tél első lavinaáldozata Karintiában. A szerencsétlenség után a hatóságok még inkább óvatosságra intenek, és arra kérik a túrázókat és síelőket, hogy egyedül ne induljanak útnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!