Moszkvába várják Budapest főpolgármesterét

2014. december 04., 21:47 forrás: MTI
komment
Az orosz fővárosba várják Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét és az általa vezetett küldöttséget - adta hírül a moszkvai főpolgármesteri hivatal.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az orosz közigazgatási rendszerben kiemelt, szövetségi ranggal rendelkező világváros internetes portálján csütörtökön elhelyezett tájékoztatás szerint a bejelentés Szergej Cserjominnak, a moszkvai kormányzat külgazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozó miniszterének és Balla János magyar nagykövetnek a megbeszélésén hangzott el.

Cserjomin és a magyar misszióvezető a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tárgyaltak. Megállapították, hogy az utóbbi években lassult Moszkva és Budapest együttműködése, és ennek felgyorsítását szorgalmazták a különböző területeken. "Erre jó lehetőséget kínál Budapest főpolgármesterének ebben a hónapban tervezett moszkvai látogatása" - idézték Szergej Cserjomin kijelentését a moszkvai honlapon, amely "Moszkva és Magyarország támogatja a kétoldalú kapcsolatok élénkítését" címmel számolt be a megbeszélésről.

A tájékoztatás szerint a magyar főváros jelentős küldöttséggel képviselteti magát a IV. Moszkvai Urbanisztikai Fórumon, amely a jövő szerdán kezdődik és vasárnap ér véget. A nemzetközi rendezvényt a Kreml szomszédságában lévő Manyezs nevű kiállítási és konferenciaközpontban tartják.

A résztvevők a világvárosok hatékony irányítási módszereivel, a növekedést ösztönző folyamatokkal és az úgynevezett megapoliszok fejlesztésének modelljeivel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg egymással.

2014. december 04., 21:47 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...