NATO gyarkolat a Földközi-tengeren

2016. február 11., 12:45 szerző: Thimm Andreas forrás: watson.ch / focus.de / tagesschau.de
komment
Sikerült megnyerni Görögországot ahhoz a német-török kezdeményezéshez, hogy a NATO közreműködésével lépjenek fel az embercsempészek ellen az Égei-tengeren, a görög-török uniós külső határ térségében. Ezt az amerikai védelmi miniszter Ashton Carter jelentette be csütörtökön, a brüsszeli NATO miniszteri találkozó után.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

NATO körökből származó információk szerint, a jelenleg német vezetés alatt álló Szövetség Flotta Egyesület azonnal indulhat a tervezett terület felé. A hajók jelenleg csak 2-3 nap távolságra vannak az Égei-tengertől. A kötelék zászlóshajója a Bonn nevű német ellátóhajó.

A felderítés eredményét át fogják adni a török ​​és görög hatóságok részére, hogy hatékonyabban megfékezhető legyen a csempész bandák tevékenysége. A tengeren bajba kerülő menekülteket ki fogják menteni és visszaviszik őket Törökországba. Az évtizedes görög-török határvitákra tekintettel a küldetésben részt vevő görög hajók csak görög felségvizeken, török hajók pedig török felségvizeken hajóznának a megállapodás szerint.

Törökország a legfontosabb menedékhely valamint a szíriai menekültek legfontosabb tranzitországa. Év eleje óta 340 ember fulladt vízbe miközben Görögországba próbált menekülni.

Thimm Andreas

2016. február 11., 12:45 szerző: Thimm Andreas forrás: watson.ch / focus.de / tagesschau.de

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...