Külföld

2016.03.30. 16:57

Németországban kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárás indult egy menedékkérő ellen

Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen szerdán Németországban.

Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben működő központi befogadóállomáson történt kedd este, az áldozat egy 4 éves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő - közölte a Bad Segeberg-i rendőrkapitányság.

Hozzátették, hogy eljárást indítottak egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy 8 éves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti.

A Kiel térségében fekvő Boostedtben egy egykori laktanyában alakították ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomást. A nagyjából 2 ezer fő befogadóképességű intézményben jelenleg körülbelül 780-an laknak - számolt be a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről az NDR-nek azt mondta, hogy egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú. Hozzátette, hogy hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!