Németországban kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárás indult egy menedékkérő ellen

2016. március 30., 18:56 forrás: MTI
komment
Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen szerdán Németországban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben működő központi befogadóállomáson történt kedd este, az áldozat egy 4 éves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő - közölte a Bad Segeberg-i rendőrkapitányság.

Hozzátették, hogy eljárást indítottak egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy 8 éves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti.

A Kiel térségében fekvő Boostedtben egy egykori laktanyában alakították ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomást. A nagyjából 2 ezer fő befogadóképességű intézményben jelenleg körülbelül 780-an laknak - számolt be a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről az NDR-nek azt mondta, hogy egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú. Hozzátette, hogy hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.

2016. március 30., 18:56 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...