Orbán gratulált Ficónak

2012. március 12., 17:54 szerző: MTI
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn levélben gratulált Robert Ficónak, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnökének a szlovákiai parlamenti választáson aratott győzelméhez.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök levelében hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a két ország közötti stratégiai kapcsolatok további fejlődését, valamint az infrastrukturális és energetikai együttműködés folytatását.

Orbán Viktor leendő szlovák kollégájának világossá tette: kormánya továbbra is készen áll a szlovákiai magyar közösség sorsát érintő nyitott kérdések megtárgyalására - tudatta a szóvivő.

A szombati szlovákiai előre hozott parlamenti választásokon elsöprő győzelmet aratott a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt, amelynek 83 képviselője lesz a 150 tagú törvényhozásban. A szlovákiai magyarok szavazataiért versengő két párt közül csak a Bugár Béla vezette Most-Híd tudta átlépni a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, az MKP a voksok 4,28 százalékát megszerezve kívül rekedt.

MTI

Facebook