Oroszországi légikatasztrófa - A lezuhant gép berendezéseiben nem mutattak ki meghibásodást

2016. március 29., 21:52 forrás: MTI
komment
A földbe csapódás pillanatáig nem mutatkozott meghibásodás a Rosztov-na-Donuban lezuhant Boeing 737-800-as utasszállító egyetlen berendezésében és alkatrészében sem - közölte kedden az orosz Államközi Légiközlekedési Hivatal a gép adatrögzítőinek vizsgálata alapján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

A hivatal közölte, hogy a légiközlekedési balesetekre vonatkozó nemzetközi és orosz jogszabályok értelmében nem kívánja nyilvánosságra hozni a fedélzeti beszédrögzítő által felvettek tartalmát. Eddig egyórányi hanganyagot elemeztek ki, köztük a gép pusztulását megelőző percekét is. (Az orosz sajtóban ezekre a felvételekre hivatkozva láttak napvilágot olyan, hivatalosan meg nem erősített jelentések, melyek szerint a tragédiát a két pilóta között kirobbant konfliktus, emberi hiba okozhatta.)

A vizsgálat megállapította, hogy a repülőgép légialkalmassági tanúsítványa érvényes volt, azon elvégezték a szükséges karbantartást és felszálláskor nem volt rajta meghibásodás. A hivatalos közlemény szerint az orosz, amerikai és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett szakértőkből álló bizottság folytatja a munkát, folytatódik az áldozatok azonosítása és a gép roncsainak összeillesztése. 

A bizottság a közlemény szerint műszaki dokumentációt kért be a Boeing repülőgépgyártótól utasszállító rendszereinek üzemképességéről, valamint információkat az eddig történt, hasonló jellegű incidensekről. Az Államközi Légiközlekedési Hivatal laboratóriumában folytatódik az adatok előkészítése a matematikai modellezéshez, akárcsak a repülőgép röppályájának megállapítása és a baleset audiovizuális rekonstrukciója.

A FlyDubai utasszállítója március 19-én zuhant le Rosztov-na-Donuban, kevéssel a leszállópálya elérése előtt. A fedélzeten tartózkodó 62 ember közül senki sem élte túl a tragédiát.

2016. március 29., 21:52 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...