Öten haltak meg influenzafertőzés következtében az idén Bosznia-Hercegovinában

2016. február 05., 19:41 forrás: MTI
komment
Az év eleje óta öten haltak meg az új típusú, H1N1-es influenzafertőzés következtében Bosznia-Hercegovinában - tájékoztatott pénteken a Dnevni Avaz című boszniai napilap egészségügyi forrásokra hivatkozva.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:

A balkáni országban nincs járvány - közölték a szakemberek, és elmondták, hogy mind az öt halott a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozott. A héten egy várandós, valamint egy idős nő halt bele a H1N1-fertőzés szövődményeibe, az év elején pedig további három ember esett a vírus áldozatául Banja Lukában. Pedja Kovacevic, a Banja Luka-i kórház intenzív osztályának vezetője ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy körülbelül egy tucat fertőzöttet sikeresen kezeltek az intézményben, jelenleg öt, H1N1-gyel fertőzött beteg van az intenzív osztályon.

Zeljko Ler, a boszniai közegészségügyi intézet igazgatója ugyanakkor kijelentette, nincs ok aggodalomra vagy pánikra, nincs járvány az országban, számítottak a vírus terjedésére.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben - a Mexikóban és Egyesült Államokban feljegyzett esetek után - figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 okozta világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

2016. február 05., 19:41 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...