Pakisztánban kivégeztek 4 terroristát

2014. december 22., 07:14 forrás: MTI
komment
Pakisztánban vasárnap este kivégeztek négy terroristát, akiket egy Pervez Musarraf volt elnök ellen végrehajtott támadás miatt ítéltek halálra - közölte a védelmi minisztérium.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A múlt heti, 150 halálos áldozatot követelő pesavari terrortámadást követően az iszlámábádi kormány visszavonta a terrorizmus miatt hozott halálos ítéletek 2008-ban elfogadott moratóriumát. Azóta - a mostaniakkal együtt - már hat kivégzést hajtottak végre.

A védelmi tárca tisztségviselői szerint a négy elítélt terroristát a közép-pakisztáni Faizálábád börtönében akasztották fel, miután a börtön a kivégzési parancsot megkapta, és megszervezték, hogy az elítéltek még utoljára találkozhassanak hozzátartozóikkal.

A mostani kivégzettek között volt egy Aklak Ahmad nevű orosz állampolgárságú férfi is, akinek kiadatását kezdeményezte Oroszország.

A pesavari katonai iskola ellen múlt kedden elkövetett tálib merénylet alapjaiban változtatja meg a terrorizmus elleni küzdelmet Pakisztánban - közölte pénteken Szártádzs Aziz külügyminiszter, a dél-ázsiai ország szeptember 11-éjének nevezve a több mint 130 diák életét kioltó tömegmészárlást. A pakisztáni biztonsági erők szerda óta fokozott lendülettel folytatják offenzívájukat a tálib szélsőségesek ellen az ország északnyugati részén.

2014. december 22., 07:14 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...