PDSZ: a tiltakozó pedagógusok a gyerekekért, a közoktatásért demonstrálnak

2016. február 18., 20:30 forrás: MTI
komment
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint "nagy a baj", ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem "a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak".
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mendrey László, a PDSZ elnöke csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Lázár János sajtótájékoztatóján azt mondta: a közoktatásban nincs lehetőség újabb 15-20 százalékos béremelésre, ezt akkor sem tudja megtenni a kormányzat, "ha gyerekekkel próbálják tisztességtelenül zsarolni", utóbbitól óva intve a szakszervezeteket.

Mendrey László azt írta: egyetértenek abban a miniszterrel, hogy "gyereket felhasználni politikai célra nem tisztességes dolog". Hozzátette: talán Lázár János sem vitatja, hogy akiknek alacsony az iskolai végzettségük, általában csekély a társadalmi aktivitásuk, és az ilyen választópolgár könnyen manipulálható. 

Úgy folytatta: talán abban sincs vitájuk a tárcavezetővel, hogy a megváltozott közoktatási rendszerben az általános iskolát elhagyó diákok kétharmada szakképzésben tanul tovább, amelyben nagymértékben csökkentették a közismereti tárgyak számát. 

Szerinte az onnan kikerülő szakmunkások a hatalom kiszolgáltatottjai, hiszen leginkább  a "minden józan határon túlterjeszkedett"  állam az, amely befolyásolja mindennapjaikat. 

Ez kizárólag az aktuális kormányzó politika érdeke - összegezte.

A PDSZ elnöke szerint ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti, hogy az ismét 17 milliárd forintos adóssággal küzdő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ "nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló".

Kitért arra is: a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás érdeke.

2016. február 18., 20:30 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...