Külföld

2014.11.21. 15:10

Pisztolyt viselő nőt vettek őrizetbe a Fehér Háznál

Őrizetbe vettek egy nőt helyi idő szerint csütörtök este a Fehér Háznál az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service emberei, miután észrevették, hogy az inge alatt egy pisztolytáskában fegyvert visel.

A 23 éves, michigani April Lenhartot az elnöki rezidencia északi pázsitjánál fogták el, nem sokkal azt követőn, hogy Barack Obama amerikai elnök kihirdette rendeletét, amelyben illegális bevándorlók millióit mentesített a kitoloncoltatástól. A Fehér Ház előtt több tucatnyian éltették a lépést.

Lenhart ellen törvénytelen fegyverviselés, valamint nem regisztrált fegyver és lőszer birtoklása miatt vádat emeltek. A nő nem válaszolt a neki feltett kérdésekre.

A Secret Service a jelek szerint erélyesebben végzi a dolgát azóta, hogy szeptember 19-én egy Omar Gonzalez nevű veteránnak sikerült bejutnia a Fehér Házba. Szerdán a 41 éves, iowai Renae Kapheimet tartóztatták le a szolgálat emberei, akinek gépkocsijában egy vadászfegyvert és lőszert találtak egy utcasaroknyira az elnök lakóhelyétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!