Külföld

2016.02.02. 20:47

Rátámadt több nőre egy észak-afrikai férfi Berlinben

Testi sértéssel és szexuális zaklatással gyanúsítanak egy észak-afrikai férfit Berlinben, akit kedden vettek őrizetbe, miután rátámadt több nőre.

A német szövetségi rendőrség közleménye szerint a feltehetően algériai állampolgárságú 26 éves férfi  kora reggel a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy pályaudvarán ököllel egy 28 éves nő arcába vágott, majd egy S-Bahnra felszállva távozott a helyszínről. A szerelvényen rárontott egy 45 éves nőre, aki meghúzta a vészféket és paprikaspray-vel védekezett. A támadó elmenekült, áldozata sokkos állapotba került, kórházba kellett szállítani.

A férfi nem sokkal később egy S-Bahn megállóban molesztálni kezdett egy 29 éves nőt, aki riasztotta a rendőrséget. A támadót egy közeli buszmegállóban találták meg. Ittas volt és kiderült róla, hogy testi sértés és tulajdon elleni bűncselekmények miatt már volt dolga a német hatóságokkal. Megállapították, hogy több személyazonosságot használ, hol algériainak, hol egyiptominak, hol tunéziainak adja ki magát - áll a közleményben.

Szilveszter éjjel a 16 német tartomány közül 12-ben történtek nagy számban nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások és rablások. Tanúk és áldozatok észak-afrikai elkövetőkről számoltak be, az azonosított elkövetők nagy többsége is a térségből származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!