Szijjártó Amszterdamban találkozott a szerb külügyminiszterrel

2016. február 05., 21:43 forrás: MTI
komment
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Amszterdamban találkozott Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

"A két ország közötti gazdasági együttműködés fejlesztéséről tárgyaltunk, áttekintettük a bevándorlási válság helyzetét, megállapodtunk, hogy felgyorsítjuk az újabb határátkelőhelyek létrehozásának folyamatát, és áttekintettük a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának állását is" - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel.

A politikus a nap folyamán részt vett az uniós külügy- és védelmi miniszterek amszterdami informális találkozóján.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt követően arról számolt be az MTI-nek adott telefonos interjújában, hogy a pénteki miniszteri tanácsozás középpontjában az új európai biztonsági stratégia összeállításának kérdése állt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott csoportképen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (hátsó sor j3) az uniós külügyminiszterek informális találkozóján Amszterdamban 2016. február 5-én
MTI Fotó: KKM


Szijjártó Péter kifejtette: a magyar kormány az ország gazdasági és biztonsági érdekeit figyelembe véve fontosnak tartja, hogy a stratégiában elsődleges célkitűzésként szerepeljen egyebek mellett a nyugat-balkáni térség és az unió keleti szomszédságának stabilizálása.

Magyarország szorgalmazza a nyugat-balkáni országok uniós integrációjának jelentős felgyorsítását, ez ugyanis a legjobb módja a térség stabilizálásának. Kiemelten fontos a szerb és a montenegrói uniós csatlakozási tárgyalások felgyorsítása és a macedón csatlakozási tárgyalások mielőbbi megkezdése - közölte.

2016. február 05., 21:43 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...