Több ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a szélvihar következtében Franciaországban

2016. február 14., 15:36 forrás: MTI
komment
Több ezer háztartásban szünetelt vasárnap az áramszolgáltatás Franciaország nyugati részén az előző napi szélvihar következtében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A riasztást - amelyet szombaton rendelt el a francia meteorológiai szolgálat - vasárnap délelőtt feloldották az érintett megyékben (Gers, Landes, Pyrénées-Atlantiques), ahol a széllökések az éjszaka folyamán a szárazföldön elérték a 95-107 kilométeres óránkénti sebességet, az Atlanti-óceán partján pedig 110-130 kilométeres óránkénti sebességet mértek.

Szombaton  a breton partoknál egyébként 148 kilométeres óránkénti sebességet is mértek. 

Szombat este Bretagne-ban és a Loire mentén több mint 30 ezer háztartásban megszakadt az áramszolgáltatás, amelyek közül mintegy 15 ezerben vasárnap délben sem volt még áram - közölte az ERDF áramszolgáltató, amelynek jelenleg is több száz munkatársa dolgozik a szolgáltatás helyreállításán.   

Annak ellenére, hogy az orkán erejű szél miatt számos helyen leszakadt faágak és kidőlt fák borították az utakat, az anyagi károk a hatóságok szerint korlátozottak. 

Egy vezetékre dőlt fa miatt viszont egy szuperexpressz négy és fél órát vesztegelt szombat este a breton Quimper és Párizs közötti útszakaszon Morbihannál, s a javítási munkálatok miatt a vonatok kétórás késéssel közlekedtek mindkét irányban.

2016. február 14., 15:36 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...