Több száz migráns rekedt a görög-macedón határon

2016. január 20., 13:19 forrás: MTI
komment
Mintegy 350 migráns rekedt a görög-macedón határon, Idomeninél, miután a határátkelőhelyet egyelőre ismeretlen okok miatt lezárták - jelentette honlapján az Utrinszki Vesznik című macedón napilap.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:

A görög Idomeni és a macedón Gyevgyelija közötti átkelőhely a migránsok fő útvonalán fekszik, ezen a ponton lépnek be a legtöbben Macedóniába. A szkopjei hatóságok november közepe óta csak a háborús övezetből érkezőket engedi be az országba, ennek ellenére az idén már majdnem 36 ezer migránst regisztráltak. A legtöbben, körülbelül 18 ezren, Szíriából érkeztek.

A szerb sajtó úgy értesült, hogy nem a határ lezárásáról van szó, hanem a macedón hatóságok lassabban engedik át a migránsokat, mert Szlovéniában meghibásodás történt a nemzetközi vasútforgalmat bonyolító útvonalon, és nem tudják onnan továbbszállítani az embereket. Sajtóinformációk szerint Szlovénia tájékoztatta a balkáni útvonalon fekvő országokat a meghibásodásról, Macedónia pedig ezt követően döntött a korlátozott beléptetésről. 

Emellett a macedón rendőrség szerdán közölte, ezentúl csak azokat engedi be az országba, akik a regisztrációs papírjaikon feltüntették, hogy melyik európai országba akarnak utazni.

2016. január 20., 13:19 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...