Külföld

2014.10.01. 10:53

Tüzérségi találat ért egy iskolát és egy buszt Donyeckben, többen meghaltak

Rakéta-sorozatvetővel eltaláltak szerdán egy általános iskolát és egy buszt Donyeck városában, ami miatt összesen tíz civil vesztette életét - közölte a megyei hivatal sajtóosztálya.

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

A sajtóosztály szerint a Moszkva-barát szakadárok követték el a támadást.

Az általános iskolát ért találat következtében négy felnőtt életét vesztette és nyolc megsérült. A lövedék becsapódásának pillanatában 70 gyermek volt az iskolában. Közülük senki sem sérült meg, a pedagógusok valamennyiüket átvezették az alagsorban lévő óvóhelyre.

Egy iránytaxiként működő kisbuszt is találat ért szerda délelőtt. A busz kigyulladt, a benne ülők közül hatan meghaltak, egy személy pedig sérüléseket szenvedett.

Donyeckben a szeptember 5-én életbe lépett tűzszünet ellenére a szeparatisták szinte mindennap indítanak tüzérségi támadásokat. Kijev és a hivatalos helyi vezetés közlései szerint sok esetben szándékosan lakott területeket támadnak. Különösen súlyos a helyzet a város nemzetközi repülőterének környékén, ahol a légi kikötőt védő ukrán katonák ellen a szakadárok rendszeresen indítanak ostromot, illetve tüzérségi támadásokat harckocsikkal, akna- és rakéta-sorozatvetőkkel. Tüzérségi lövések robajairól számtalanszor érkeznek lakossági bejelentések a városi tanácshoz Donyeck központi kerületeiből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!