Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban

2015. január 27., 21:08 forrás: MTI
komment
Újabb rekordot döntött a munkanélküliség Franciaországban: az álláskeresők száma december végén elérte a 3,496 milliót, vagyis 8500-zal, 0,2 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, és 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket - közölte a francia munkaügyi minisztérium kedden.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A minisztériumi nyilvántartások szerint a részmunkaidőben, alkalmi munkát végzőkkel együtt az álláskeresők száma 5,21 millió. A minisztérium munkanélküliségi rátát nem közöl, azt később a statisztikai hivatal ismerteti.

A 2014. évi harmadik negyedévben a munkanélküliségi ráta 10,4 százalék volt.

Francois Hollande államfő a közelmúltban jelezte, hogy amennyiben nem sikerül megállítania a munkanélküliség növekedését, nem jelölteti magát újra elnöknek 2017-ben. Hollande két és fél évvel ezelőtti megválasztása óta csak három olyan hónap volt, amikor valamelyest csökkent az álláskeresők száma.

A parlament hétfőn kezdte meg annak a törvénycsomagnak a vitáját, amelynek a gazdasági növekedés és a befektetések ösztönzése mellett az egyik legfőbb célja a munkahelyteremtés az évek óta több mint tízszázalékos munkanélküliséggel küzdő országban.

2015. január 27., 21:08 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...