Külföld

2015.01.26. 11:31

Ukrán válság - Rendkívüli ülést tart a NATO-Ukrajna Bizottság

Rendkívüli ülésre hívták össze hétfő délutánra a NATO-Ukrajna Bizottságot - közölték az atlanti szövetség brüsszeli székházában.

A tanácskozást nagyköveti szinten tartják Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elnökletével. Stoltenberg az ülés után rövid sajtótájékoztatót tart.

A rendkívüli ülést az indokolja, hogy Kelet-Ukrajnában a tavaly szeptemberi tűzszüneti megállapodás óta a legsúlyosabb harcok dúlnak. Az oroszbarát szakadár lázadók offenzívát indítottak Mariupol kikötőváros ellen. A legutóbbi jelentések szerint Mariupol ostromában eddig harmincan haltak meg, és mintegy százan sebesültek meg.

Az ukrán hadsereg szerint a lázadók az elmúlt 24 órában 115 alkalommal lőttek katonai állásokat, valamint településeket a szakadárok kezén lévő Donyeck és Luhanszk térségében is.

Csütörtökön az EU-tagországok külügyminiszterei tartanak rendkívüli tanácskozást Brüsszelben az ukrajnai fejleményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!