Ukrán válság - Szigorúbb szankciókat sürget Vitalij Klicsko

2014. november 30., 18:20 forrás: MTI
komment
Az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését és megszigorítását sürgette Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Ütés párt egykori ökölvívó világbajnok elnöke, aki igen népszerű Németországban, az interjúban élesen bírálta a német gazdaság mindazon képviselőit, akik a szankciók lazítását szorgalmazzák.

"Számomra hihetetlen, hogy Németországban egyes gazdasági vezetőknek fontosabb a pénz, mint az emberélet" - mondta Klicsko, hozzátéve, hogy "az orosz kormány volt az, amely annektálta a Krímet, majd több ezer katonát küldött Kelet-Ukrajnába", ezt azonban "újra és újra elfelejtik, Németországban is". Az Oroszország elleni büntetőintézkedések megkérdőjelezése az áldozatok sorsa iránti érdektelenségről tanúskodik - jegyezte meg. 

A válság nem csak Ukrajnát érinti, és a Nyugat későn ismerte fel, hogy nem egy Ukrajna és Oroszország közötti helyi konfliktusról, hanem a nemzetközi viszonyokat meghatározó ügyről van szó - fejtette ki a kijevi polgármester, aki szerint "Putyin egy nagyorosz birodalmat akar felépíteni, kerül amibe kerül".

Ez a törekvés az orosz társadalmat is veszélyezteti, mert a Szovjetunió világa felé mutat. Első lépésként csupán "tanácsolják az embereknek, hogy ne utazzanak Nyugatra és ne vásároljanak nyugati termékeket, de egyszer majd meg is tiltják" - mondta Klicsko, aki arról is beszélt, hogy Putyin megtiltotta az orosz katonáknak, hogy iPhone okostelefont használjanak, és korlátozni akarják a Facebookot is.

"Éppen ez az, amit a Szovjetunióban már átéltünk, és nem akarunk visszatérni a múltba" - mondta Vitalij Klicsko.

2014. november 30., 18:20 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...