Külföld

2011.04.28. 17:40

Vilmos és Kate románca

Szerelmüket megfilmesítették, színdarabként előadták, képregényben lerajzolták. Vilmos herceg és Kate Middleton románca a kezdetek óta nyitott könyv a nagyközönség számára. S közös életük igazán még csak most kezdődik.

Matolcsi Renáta

Vilmos 2001-ben ismerkedett meg Kate-tel, s 2010 novemberében jelentették be, hogy idén, április 29-én egybekelnek. Hogy mi történt az elmúlt tíz  évben, arról számos igaz és számtalan kitalált történet látott napvilágot. A románcukat könyvbe foglaló, megfilmesítő, illetve képregény formájában közreadott „love story-n” persze jócskán színeztek az alkotók.

Vilmosról mindenki tudja, hogy Diana hercegnő és Károly walesi herceg első gyermeke, nagymamája pedig a királynő. Bár szülei 1992-ben elváltak, a súlyos csapás 1997-ben érte, amikor édesanyja autóbalesetben elhunyt. Vilmos mindig is a figyelem középpontjában volt, a lesifotósok, ahogy Diana-t sem, őt sem hagyták soha békén. A pletykalapok címoldalain is sokszor szerepelt, pedig egyetemi évei alatt sem bulizott többet, mint bármelyik iskolatársa. Az egyik általa szervezett parádén ismerkedett meg a vele egyidős Kate Middleton-nal: a lánnyal először csak barátok voltak, mert az vonakodott randevúzni a trónutódlásban második helyen szereplő Vilmossal, ám a szerelem ereje erősebbnek bizonyult. Mivel az ifjú hölgy nem nemesi származású (középpolgári, de jómódú angol családból származik), kezdetben nehezen viselte a nyomást, a média érdeklődését, többek között ez volt az oka annak, hogy a pár 2007-ben rövid időre szakított. A fiatalok nem sokáig bírták egymás nélkül, s közben a királyi família is elfogadta, hogy Vilmos egy polgári származású hölgyet választott párjául.

Ha lehet hinni az angol lapoknak, a 84 éves királynő kifejezetten örül annak, hogy unokája nem csak a katonaságnál bizonyította erős jellemét, hanem révbe ért és megnősül. Az ifjú pártól pedig egyáltalán nem várja el, hogy házasságuk első két évében megfeleljenek a ház szigorú elvárásainak, elismerte, hogy a rivaldafényt Kate-nek még szoknia kell. Vilmos ennél szebb nászajándékot nem is kaphatott volna – mondta egy bennfentes.

- A sok év alatt mi is megismerhettük Vilmost, aki egy csodálatos ember – mondták a lány szülei, Michael és Carole leendő vőjükről. Akik a fiatalok közelében vannak, mind azt erősítik, hogy igazán összeillő párost alkotnak ők ketten: Kate visszafogott, jó ízléssel megáldott lány, Vilmoson pedig látszik, megtalálta az ő hercegnőjét.
Az egyik sajtóorgánum királyi fotográfusa, aki ott lehetett a jegyesség bejelentésénél, elmondta, nem volt őket nehéz fotózni, hiszen „összetartozás, boldogság és mély szerelem” sugárzott róluk. - Kate káprázatos, már most érezni , hogy újra Diana-láz lesz, ugyanúgy megvan benne a szépség, a báj és a kedvesség – mondta.
A lassan divatikonná is előlépő Kate azt az eljegyzési gyűrűt viseli az ujján, ami egykoron Diana-é volt, ám mivel az utóbbi hetekben nagyon lefogyott, szólnia kellett a királyi ház ékszerészének, hogy kicsit vegye szorosabbra, mert fél,  hogy a nagy nap izgalmában leesik az ujjáról. Az pedig nagy gond lenne, mert a zafírköves ékszer sokmillió fontot, több milliárd forintot ér.


Bár szülei partikellékeket forgalmazó vállalkozása jól jövedelmezett, Kate munkát vállalt, az egyik brit ruházati áruházlánc, a Jigsaw kiegészítőket kínáló osztályán volt asszisztens. Állását 2007-ben hagyta ott, amikor igazán komolyra fordult párkapcsolata Vilmossal.

Angol gyerekek számos rajzot küldtek ajándékba az ifjú párnak, az egyiken egy repülőgép mellett állnak, a herceg ugyanis egyszer helikopterével leszállt a lány szüleinek kertjében.

A fiatalokról szóló színes hírekben helyet kapott az pingvin is, mely a londoni állatkertben született húsvétkor, ám anyja magára hagyta. Neve Kate vagy Vilmos lesz, nemétől függően, mert azt még egyelőre nem tudni. Mindesetre a bájos kis állatot brit zászlós takaróba tekerve fényképezték le az újságok számára.

Névjegy:
Vilmos herceg, teljes nevén William Arthur Philip Louis 1982. június 21-én született Londonban, csupán apja, Károly előzi meg az utódlási sorrendben. Kellemes, megnyerő természetét édesanyjáéhoz hasonlítják. A St. Andrews egyetemen végzett, a királyi légierőnél szolgál. Esküvőjének költségeit, több milliárd forintot édesapja fizeti a magánvagyonából, a lány szülei a nászutat állják.
 
Névjegy:
Catherine Elizabeth Middleton 1982. január 9-én született. Magániskolákba járt, majd ő is a St. Andrews Egyetemre iratkozott be, ahol művészettörténészi diplomát szerzett. Két testvére van, édesapja repülőgép pilóta, édesanyja légiutas-kísérő, de van egy saját, családi vállalkozásuk is.


Hercegi esküvő dosszié itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!