Külföld

2015.02.20. 19:39

Washington: aláássa a diplomáciát a szakadárok moszkvai támogatása

Aláássa a nemzetközi diplomáciát Oroszországnak a kelet-ukrajnai szakadárok számára nyújtott, folytatódó támogatása - jelentette ki pénteken Washingtonban Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő.

"Oroszországnak a tűzszünetet megsértő kelet-ukrajnai szakadár támadásokhoz nyújtott támogatása aláássa a nemzetközi diplomáciát és a multilaterális intézményeket - a modern világrendünk alapjait" - fogalmazott a szóvivő.

Psaki arra figyelmeztette a szakadárokat, valamint Moszkvát, hogy növekvő árat fognak fizetni azért, ha nem tartják magukat a minszki fegyverszüneti megállapodásban foglaltakhoz. Sürgette, hogy Oroszország határozott fellépéssel teljesítse kötelezettségeit, mielőtt tovább nőne az áldozatok száma Kelet-Ukrajnában. 

A szóvivő szerint Washington továbbra is a megállapodás betartásának támogatására összpontosít és megkülönböztetett figyelemmel követi az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!