Kultúra

2015.11.29. 20:02

Vándorkiállítás Janikovszky Éva pályájáról

Dunaújváros – Janikovszky Éva munkásságát bemutató vándorkiállítás nyílik december 2-án a városi könyvtárban.

Szabó Szabolcs

Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulója alkalmából életét és munkásságát bemutató  vándorkiállítást szervezett 2013-ban az életművét gondozó Móra Kiadó, amely most Dunaújvárosba érkezik. A december 2-án, jövő héten szerdán 17 órakor a József Attila Könyvtár Gyermekkörnytárában bemutatkozó kiállításon láthatóak lesznek többek között Janikovszky Éva idegen nyelvű könyvei, köteteinek illusztrációi, kevésbé ismert fotói, írógépe, díjai, gyerekkori naplóinak részletei, a nevét viselő alapítvány által adható irodalmi díj, a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei, valamint az Égigérő fű című könyvéből készült filmmel kapcsolatban fellelhető képek.

A emlékkiállítást Farkas Erik színművész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe a szerdai megnyitón. A tárlat december 2-tól január 20-ig látogatható a Gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében. Hétköznap délelőttönként a kiállításhoz kapcsolódó olvasásnépszerűsítő órákra is várják az iskolás csoportokat a könyvtárban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!