Kultúra

2017.05.16. 16:55

Az eposzok világában jelesek az Emberevők

DUNAÚJVÁROS - Az Antik Gyűjtemény A (N)agymenő című pályázatán a Lorántffy iskola Emberevő óriások csapata első helyen végzett korosztályában (8-10. osztály).

Balla Tibor

Az összetett versenyben a harmadik helyezést érték el a pályaművek versenyében. A csapat (Dér Doroti, Dániel Réka, Halasi József, Németh Dorina, Somogyi Vivien, Illés Ágota és Varga Alexandra) a tanév során Odüsszeusz utazásával kapcsolatosan kitöltött és visszaküldött négy feladatlapot, végül pedig elkészített egy diorámát Odüsszeusz egyik kalandjáról.

A csapattagok (balról jobbra): Dér Doroti, Dániel Réka, Halasi József, Somogyi Vivien, Németh Dorina és Illés Ágota; a képről hiányzik Varga Alexandra Fotó: DSZC

A diákok jutalmul ellátogathatnak a Szépművészeti Múzeumba. Ott található hazánk egyetlen átfogó antik gyűjteménye, amelyben a klasszikus ókor tárgyi örökségét közvetlenül tanulmányozhatják az érdeklődők. A több mint 5000 művet számláló gyűjtemény márványszobrai, terrakotta, agyag, bronz, üveg valamint textil tárgyai felölelik az antikvitás teljes időszakát, sokszínű képet festve azok művészetéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!