Kultúra

2016.12.01. 20:00

Mária titkai - avagy játék a meglelt harmóniával

Dunaújváros - Játékos ünnepváró utazásra is csábít a Várakozás - Kelemen Marián Éva friss tárlata a Bartókban.

Szabó Szabolcs

Egy régi gyanúm vált biztos tétellé tegnap: Kelemen Marián Éva festőművász játszik velünk. Az első pillantásra szelíd csodákat kínáló alkotások számos apró kincset, titkot rejtenek. Nincs ez másként a Bartók aulagalériában tegnap este bemutatkozó újabb adagnál sem.

Rohonczi ROHO István képzőművész, a Bartók aulagalériájának vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Kelemen Marián Éva
képzőművész új tárlatát
Fotó: Zsedrovits Enikő

A friss tárlat gerincét 18, az idei esztendőben készült alkotás képezi, kiegészülve több korábbi munkával.


A kínálat egyik kiemelkedő darabja az a Mária-sorozat, amelyen Kelemen Marián Éva a késő gótikus németújvári Fonó Mária-ábrázolásból merít - feltárva annak néhány rejtve maradt részletét is. A megfejtésért is ajánlatos felkeresni a kiállítást, amely az év végéig látogatható. A címválasztással kapcsolatban a képzőművész lapunknak elmondta, a Várakozás egyrészt kapcsolódik az adventi ünnepkör számos eleméhez, szimbólumaihoz - mindezek fellelhetők a kiállított alkotásokban is. Másrészt pedig utal arra a harmóniára, boldogság-keresésre és megtalálásra, amit a természetben rejlő csodák, formavilágok nyújtanak.

Ezen az úton kalauzol végig - számos megfejtést tartogatva - Kelemen Marián Éva tárlata, amely kiváló stresszoldóként is hatékony, így az év végi hajtás idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!