A Django nyitja majd a Berlinalét

2017. január 06., 09:30 forrás: Fejér Megyei Hírlap
komment
A Django című francia film világpremierjével nyílik meg a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale február 9-én.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Etienne Comar versenyprogramban szereplő rendezői bemutatkozása Django Reinhardt világhírű dzsesszzenészről és a nácik által megszállt Párizsból való 1943-as meneküléséről szól. A filmben a népszerű magyar énekesnő, Palya Bea alakítja a címszereplő feleségét.

Jean Baptiste „Django” Reinhardt a belgiumi Liberchies-ben, nomád, vándorló roma családban született 1910-ben, de ifjúsága nagy részét már Párizs környéki cigánytáborokban töltötte. A második világháború idején szinti származása miatt üldözték és zaklatták a nácik. „Django Reinhardt az európai dzsessz egyik legkiválóbb előfutára és a szinti szving alapítója volt” - emlékeztetett Dieter Kosslick, a filmfesztivál igazgatója, hozzátéve, hogy a zenészről szóló film megindító történet a túlélésről, és lebilincselően mutatja be a muzsikus mozgalmas életének egyik fejezetét.

Palya Bea a főszereplő feleségét alakítja a versenyfilmben
Fotó: FMH-archív

Etienne Comar többek közt olyan produkciók forgatókönyvírójaként és producereként vált ismertté, mint az Emberek és istenek, a Szerelem a hatodikon, az Ízek palotája vagy a Timbuktu. Rendezői debütálásában Reda Kateb alakítja Djangót. A film további fontosabb szerepeiben Cécile de France, Alex Brendemühl és Ulrich Brandhoff látható. A forgatókönyvet Etienne Comar és Alexis Salatko írta. Django Reinhardt zenéjét egyébként a film kedvéért újra felvették, mégpedig a híres holland együttes, a Rosenberg Trio előadásában.

A 67. Berlinale február 19-éig tart. A nemzetközi zsűri elnöke Paul Verhoeven holland rendező és forgatókönyvíró lesz. A versenyprogramba Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét is beválogatták a szervezők.

 

2017. január 06., 09:30 forrás: Fejér Megyei Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...