Kultúra

2016.11.10. 21:01

A faszobrász üzenete - Nyitrai Mihály régi és friss alkotásai az evangélikus templomban

Dunaújváros - Tíz év után ismét önálló kiállítással jelentkezett tegnap az evangélikus templomban Nyitrai Mihály fafaragó, szobrász, népi iparművész.

Szabó Szabolcs

Lélek és élet - e két szóval jellemezte és ajánlotta a megjelent érdeklődők figyelmébe Nyitrai Mihály fafaragó iparművész önálló kiállítását csütörtökön Stermeczki András evangélikus lelkész, aki felidézte, a hosszú évtizedek óta alkotó művész visszatérő vendég a templom gyülekezeti termének galériájába, ahol 2006-ban már láthatóak voltrak remek, főként kisméretű faszobrai, alkotásai.

Stermeczki András (balra fent) lelkész méltatta Nyitrai Mihály (jobbra) munkásságát a csütörtöki megnyitón

A december első hetéig látogatható tárlaton Nyitra friss és régebben készült munkáival is találkozhatnak az érdeklődők. A sokszínű gyűjtés kiváló betekintést enged a köztereinket is alakító művész világába.


Rohonczi ROHO István képzőművész a pályatárs szemével mustrálhatta Keith Richards, a Rolling Stones gitárosát ábrázoló alkotást

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!