Kultúra

2017.04.03. 18:40

Három remek együttes, kiváló zenék - kevéske közönség

Három remek zenekar örvendeztette a nyájas nagyérdeműt az elmúlt hét péntekén a Dózsa mozi galériáján. Nagy számok a kis színpadon.

Szabó Szabolcs

Remek dolog a kortárs rock and roll, kár hogy kevés, piaci alapon is értelmezhető igény mutatkozik minderre a vidéki városokban. Éppen ezért címzett és tisztelettel telített kalapemelés jár a Dózsa Mozi Centrum vezetésének, no és persze a múlt pénteki hármas koncert szervezőinek, hogy bizony megtalálták fejszéjükkel ama terebélyes fát. Pedig. A rádióbarát popzenén némileg túlmutató egyleteknek komoly közönsége mutatkozik a fővárosban, ám mindez a fogyasztói kultúra nem igen kívánkozik leszivárogni vidékre. Eme zord fősodor ellenében azért működnek nagyon is figyelemre méltó zenekarok.

Koncertélmény - hosszan érlelt, megfontolt és minden eddiginél karakteresebb Band in The Pit
Fotó: Zsedrovits Enikő

E kategóriából hármat is kóstolhattunk tehát pénteken. Immáron a nemzetközi színtérre is kikacsintó újvárosi trió, a Band in The Pit a tőle megszokott pszichedelikus rockkal boldogította közönségét, a Buster Keaton (UK) és a Kösz Vitya! pedig megmutatta, miként is lehet őszinte, karakteres, ám mégis fogyasztható formában tálalni a 21. század rock és popzenéit. Az estből egy, pontosabban jóval több tényező hiányzott. Jelesül a népes közönség, hiszen sajnos csak kevesek váltottak jegyet erre a péntek éjszakára a moziba.

A magunk részéről bizakodunk a zeneileg hasonló, ám az aktuális rajongótábort illetően gyarapodóbb folytatásban. Addig is várakozással tekintünk a hamarosan érkező friss Band in The Pit lemez elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!