Kultúra

2014.01.22. 12:15

Ünnepi kiállítások a magyar kultúra napján

Két kiállítással is jelentkezett a magyar kultúra napján a Dunaújvárosi Főiskola. A helyi festőművészek válogatott tárlata mellett a DF-Art Műhelye is izgalmas szemlével ünnepelt.

Szabó Szabolcs

Rendhagyó kiállításmegnyitónak lehettek tanúi szerda délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola „A”-épületében található Átrium Galéria vendégei. Kiss Kálmán pedagógus-irodalmár a rapid tárlatvezetés mellett Kölcsey Ferenc Himnuszát is elemezte – nem követve a tankönyvi megállapításokat. A Versbarátok Klubjának vezetője egy kilencedik versszakot is ragasztott nemzeti énekünkhöz. Elmondása szerint, a klasszikus mű pozitív üzenetét erősítendő. A 9. versszak így szól: „Adj végre esélyt nekünk Munkára s a harcra! / S nem ismersz rá,Istenünk, Többé a magyarra. / Mint a szikla, egy leszünk, s olyan erőnk támad, / A vészekből kimentjük Szívünket s hazánkat.”

Kiss Kálmán tárlatvezetés közben a főiskola A-épületének Átrium Galériájában. A szerdán délben rendezett megnyitón a Lorántffy és a Rosti iskola diákjai is részt vettek (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az Átriumban Birkás István, Füredi Tamás, Bánhelyi Károly, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső. Kelemen éva, Rohonczi ROHO Éva, Rozsnyai Sándor, Nemes Ferenc és Várnai Gyula kiállítása február 10-ig várja a látogatókat.

A DF-Art Műhelyének 16. tárlata már a campus főépületének második emeletén mutatkoztot be. Itt Bővíz András, Bánhelyi Károly, Boros Kata, Brindza László, Járai Nikolett, Juhászné Judit, Juhász Szilvia, Horváth Helga, Varga Ildikó, Fehérvári Bianka, Hargittai Tamás, Simon Tamás Szabó Berci és Pölöskei József, Móder Rezső alkotásai teinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!