Kultúra

2017.05.17. 19:00

A legjobb ötösben az Intercisa Múzeum

Az ország legjobb öt múzeuma közé került be a szakmai zsűri szavazati alapján az Intercisa Múzeum.

Szabó Szabolcs

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület 1997 óta hirdeti meg és szervezi Az év múzeuma pályázatot, 2011 óta pedig Az év kiállítása pályázatot is. Az előbbire ebben az esztendőben öt intézmény, az utóbbira pedig 16 állandó vagy időszaki kiállítás nevezett be. A két bírálóbizottság a pályázók által beküldött dokumentáció és a helyszíneken szerzett tapasztalatok alapján hozta meg döntését - mondta el a tegnapi budapesti tájékoztatón Deme Péter, a társaság vezetője. A rangos szakmai eseményen elismerő oklevélben részesült a dunaújvárosi Intercisa Múzeum is.

- Ezen elismerés fontos visszaigazolása munkánknak. Az ország öt legjobb múzeuma közé bekerülni komoly siker, amely további erőfeszítésekre ösztönöz minket - mondta el a Dunaújvárosi Hírlapnak Farkas Lajos múzeumigazgató.

- Van egy irány, amelyet évekkel ezelőtt fogalmaztunk meg, ennek a lényege, hogy kinyissuk a múzeumot a város felé, és egyfajta szabad és befogadó kulturális tér legyünk, amely egyben komoly értékeket is képvisel és mutat fel. Építkezünk és haladunk, ám még sok munkánk van hátra, ezért is fogadtuk nagyon jó érzésekkel ezt az elismerést - mondta el megkeresésünkre Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, aki hozzátette:

- Ehhez a sikerhez elengedhetetlen volt egy pozitív és támogató fenntartói háttér az önkormányzat részéről, valamint a helyi média szereplőinek kiemel figyelme is. Köszönettel tartozom a kollégáknak is, akik hónapról hónapra erőn felül teljesítenek a városi múzeumért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!