Kultúra

2017.05.23. 20:05

A legjobbak között - A Zeneakadémián lépett fel a harmonika-együttes

BUDAPEST/DUNAÚJVÁROS Hatalmas lehetőség és elismerés egy alapfokú művészetoktatási intézmény számára, ha növendékei a Zeneakadémián léphetnek fel.

Balla Tibor

A Juhos Melinda vezette Sándor Frigyes zeneiskola harmonika-együttese már eldicsekedhet ezzel a fegyverténnyel, hiszen pénteken délután, a harmonikás nyílt napon ők is felléptek.

Ráadásul nem is volt egyszerű bekerülni a fellépők közé! Ugyanis a harmonikás nyílt nap lényegében a 2016-ban megrendezett Harmonikával a világ körül elnevezésű országos harmonikaverseny kiemelt nívódíjasainak hangversenye volt pénteken délután a Zeneakadémián. Úgy tűnik, kezd beérni Juhos Melinda állhatatos, kitartó munkája, ugyanis ezen a koncerten fellépett egy korábbi tanítványa, Kiss Péter is, aki jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulója. Mindemellett ugyanezen a napon egy másik koncerten szólóban lépett a közönség elé egy másik Juhos Melinda-tanítvány, Hajdu Eszter is a Zeneakadémián, aki most másodéves hallgató.

Szmodics Emese Anna előtt még sok tanulás áll, nem régen kezdett ezen a nehéz hangszeren játszani Fotó: Zsedrovits Enikő

Tegnap délután házi koncerten álltak közönség elé a zeneiskola harmonikásai, és egy bő másfél órás koncerten mutatták be a szülőknek, honnan hová lehet eljutni szorgalommal, kitartással, no meg persze némi tehetséggel ezzel a rendkívül nehéz hangszerrel. Ezen a fellépésen mindenki lehetőséget kapott, akár még csak előképzős, akár a végzősök sorába tartozik már sokévnyi tanulmányok után.

A koncerten kiderült, nincs gond az utánpótlás terén sem. Az is ezt bizonyítja, hogy a zeneakadémiai koncerten kívül is volt mivel dicsekedni. Ugyanis Vári Gergely Péter, a Vajdaságban, Óbecsén megrendezett Fantast 2017 nevet viselő VI. Nemzetközi Zeneiskolai Versenyt megnyerte.

A tegnapi koncert zárásaként előadták azt a két darabot (Szabó István: Anna Frank és J. Williams: Harry Potter), amit a Zeneakadémián is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!