Kultúra

2015.03.31. 13:44

A lét bizonyítékai - Duliskovich Bazil önálló kiállítása a KMI-ben

Dunaújváros - A kolozsvári Betuker István után ismét egy izgalmas alkotó, a kárpátaljai Nagyszőlősről indult Duliskovich Bazil mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben. Bevezetés A lét bizonyítékaiba.

Szabó Szabolcs

A Kortárs Művészeti Intézet tárlatajánló összeállításában olvasható: Duliskovich Bazil 1969-ben született a kárpátaljai Nagyszőlősön. Az Ungvári Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése, majd rigai tanulmányútja után a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán tanult, és részt vett az Egyetem posztgraduális képzésén. 1991 óta Budapesten él és dolgozik. Műveit számos egyéni és csoportos tárlaton, többek között Rómában, Bécsben, Berlinben, Stuttgartban, Párizsban és Moszkvában is kiállították.

Duliskovich Bazil (lent) által készített leltárban mindaz fellelhető, ami az életben esendő vagy bizonyos. A lét bizonyítékai című kiállítás pénteken este mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben
Fotó: KMI, Ady Géza

A KMI-ben péntek estétől látható A lét bizonyítékai című kiállítása a látogatót egy élettörténet rekonstruálására ösztönzi. A családi fényképalbumok, megtalált noteszek és naplók, hivatalokból kikért dossziék vagy archív felvételek helyett ezúttal műalkotások engednek hozzáférést egy képzelt személy múltjához. A változatos médiumú, jórészt friss művekből építkező kiállítási anyag darabjai egy kirakósjáték elemeihez hasonlóan, fokozatosan egyre több adalékot nyújtanak a történet megismeréséhez.

Duliskovich Bazil kiállítását pénteken 18 órakor Dékei Kriszta művészettörténész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe, a tárlat kurátora Zsinka Gabriella.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!