Kultúra

2015.01.18. 16:15

A Magyar Kultúra Napja a Bartók színházban

Különleges zenei élménnyel gazdagodhatnak azok, akik csütörtökön este, a Magyar Kultúra Napján ellátogatnak a Bartók színházban rendezett ünnepségre.

Szabó Szabolcs

Hagyomány, hogy a Magyar Kultúra Napján, január 22-én adják át Dunaújváros legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae Díjat. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezett ünnepségen csütörtökön este a Corridor Fagott Kvartett is fellép. Hogy mit érdemes tudni a csapatról: „Egy hangszer: a fagott, de abból rögtön négy, egy iskola, de annak négy játékosa, hasonló gondolkodás, de üdítő sokszínűség, megértés és bizalom. Talán ez volt az, ami Sárát, Zsófit, Misit és Lakit elindította, és bár elcsépelt, de mégis a szeretet, ami egybentartotta, és volt az a pillanat, ott a nyármeleg kastélyban, ami eldöntötte, hogy elindulnak! Aztán az a kávé, ott az őszi napfényes folyosón... És kitalálták, hogy Corridor! Corridor, vagyis folyosó, ami jön valahonnan, és tart valahova, összeköt és áthidal, és rengeteg ajtó nyílik róla, reneszánsz, barokk, modern és népi, jazz és rock, akár fúzió is... Merthogy ilyen zenéket játszik a Corridor.”

Lakatos Ágnes és Csuhaj Barna Tibor közös produkcióját is élvezheti csütörtökön este a Bartók színház közönsége (Fotó: bartokszinhaz.hu)

A díjátadó tiszteletére rendezett koncerten két ismerős vendéget is köszönthetünk majd, Csuhaj Barna Tibor, és felesége Lakatos Ágnes is színpadra lép.

– A sógorom, Lakatos György tagja a Corridornak, amellyel több albumon is dolgoztunk már együtt. Nagyon készülünk a dunaújvárosi fellépésre, amely mindig egy különleges élmény számunkra. Bízunk benne sikerül egy remek koncerttel megajándékoznunk a Bartók közönségét – mondta el lapunknak Csuhaj Barna Tibor. Kedvcsinálóként még érdemes felidézni, miként vélekedik a hazai szaksajtó Csuhaj Barna Tibor és a Corridor közös munkásságáról: „Gyönyörű melódiák, hangszerelések. Fülbemászó, de modern; modern, de mégis fülbemászó. Megfűszerezve – a fagottok hangzása által – egyfajta mesebeli hangulattal.”(Gáspár Károly, jazzma.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!